Frecvența

Râmeţ, loc sacru unde se simte prezenţa şi lucrarea Sfântului Duh. Pentru că aici s-au străduit să se despătimească generaţii de învingători. Pustnici care au invocat mereu, plini de smerenie, puterea lui Dumnezeu. Şi cărora Dumnezeu le-a răspuns, înnoindu-le Duhul. Aici îţi opreşti telefonul mobil. Te pregăteşti să intri pe altă frecvenţă. Te pregăteşti să simţi prezenţa Duhului în viaţa ta.

Prima ştire pe această frecvenţă: Dumnezeu este prezent permanent în viaţa ta. Mai mult, te asistă necontenit. Aşadar, întreabă-te cât de departe sau cât de aproape eşti de El. Râmeţul are un mare avantaj: este locul perfect pentru a nu fi distras de lucruri superficiale şi de gânduri străine. Consecinţa: realizezi că, de fapt, trăieşti pe două planuri (în prezent şi în veşnicie).

A doua ştire: Este nevoie de multă rugăciune. Pentru că scopul este să ne mântuim. Împreună. Duhul este chemat alături de tine (încurajează şi îndeamnă). De ce? Simplu: pentru că Dumnezeu îşi stabileşte reşedinţa permanentă în inima ta. El nu te va părăsi. Alături de Dumnezeu eşti în siguranţă. Având pe Dumnezeu, nici tu nu vei mai accepta să trăieşti în ignoranţă, ci vei dori şi vei căuta să Îl cunoşti.

Reportaj: nu te mai închina la idoli. Orice lucru care tinde să îi ia locul lui Dumnezeu este un idol. Credinţa pustnicilor de pe această vale a Râmeţului te mobilizează. Vei renunţa la orice patimă, orice răutate. Toate acestea sunt doar obstacole în calea fericirii tale. Nu vei mai idolatriza nici banul, nici mândria. Opreşte-te din fugă! Cunoaşte Adevărul. Vei fi liber, fericit şi plin de curaj.

Epilog: Pe Iisus nu Îl vom lăsa singur (risipindu-ne fiecare la ale noastre)… Unde eram când El ne striga, flămând? El nu ne cere pomană, ci omenie. Căutând frecvenţa Râmeţului, Îl susţinem pe Iisus într-o lume ostilă. Şi nu ducem duhul lumii la Râmeţ, ci Râmeţul în lume. Aceasta este bucuria vacanţei noastre şi a întregii vieţi.

Marius Matei

hhmgjm
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Editorialist Lumea Credintei. Autor al volumului "Catehismul invierii. Un pelerinaj spre lumina" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2016). Colaborator la reviste si ziare: "Lumea credintei", "Ariesul de Turda", "Adevarul de Cluj", "Scutul patriei".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.