LOADING

Type to search

Iubim in felul lui Iisus?

Editoriale

Iubim in felul lui Iisus?

Share

As crede si eu, daca tu (care pretinzi ca o faci), ai avea o fata de mantuit. Asta auzim de la fiecare sceptic (si pe buna dreptate). Uneori (dupa cum ne comportam), se pare ca Iisus ar fi spus: Dupa aerul vostru rigid, veti fi recunoscuti. E curios, intr-adevar, cum pentru un crestin, bucuria coexista cu mizeria si cu durerea. Dar aceasta bucurie e primita de la un Dumnezeu crucificat (zice Stan Rougier). Solutia: sa iubim, dar sa iubim in felul lui Iisus (nu in felul nostru).

 

Bucuria crestina are ceva deosebit: nimeni nu o poate lua de la noi.De fapt, Dumnezeu ne invita sa traim ca EL! Care este obstacolul: egoismul. Sau atasamentul de materie. Pentru a putea lucra, Dumnezeu trebuie sa gaseasca loc in noi.

 

Catisma dupa catisma, psalmii aduc bucuria. Dumnezeu ne umple de bucurie (Psalmul 125). Psalmii sunt proclamarea bucuriei. Crestinismul a triumfat prin bucurie si a inceput sa piarda lumea cand a pierdut bucuria (din martiri, crestinii au devenit persecutori).

 

Este bucuria eliberarii. Nu numai ca Razboiul s-a terminat!, dar si Am invins, fratilor! Motiv de bucurie pentru tine, azi: La Inaltare, Iisus devine nevazut in Palestina, pentru ca devine prezent peste tot! In inima intregii istorii (Alphonse Goetmann). Consecinta, la Ioan 15: Bucuria lui Dumnezeu e deplina in noi.

Marius MATEI

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Editorialist Lumea Credintei. Autor al volumului "Catehismul invierii. Un pelerinaj spre lumina" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2016). Colaborator la reviste si ziare: "Lumea credintei", "Ariesul de Turda", "Adevarul de Cluj", "Scutul patriei".

  • 1
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *