Parintele

Bataile inimii parintelui Gheorghe Santa Il cauta pe Capitanul Navei. Parintele vede in fiecare suferind o lumanare aprinsa. In prezenta parintelui, Il simt viu pe Dumnezeu. Parintele imi arata de fiecare data ca orice raza de lumina este doar un apel, un apel (nu in asteptare) la regasirea Celuilalt. Focul inimii parintelui arde pentru a sarbatori iubirea eterna. Si se considera inca slab, desi Dumnezeu l-a intarit. Biciuieste pacatul ca un profet/duhovnic plin de foc divin. Pacatosul e doar un talhar, un corupt, un putred acoperit de rusine. Pe acest pacatos il asteapta Dumnezeu la intalnire…

20746_p192mn5pql121qrqa15jj1mbqh14a

Nu puterea lumii o cauta parintele. Nu se orienteaza dupa duhul lumii… Pentru ca oamenii sa se iubeasca, nu au nevoie de samanta puterii, ci trebuie indemnati doar sa se slujeasca unul pe altul. Orice contradictie nu este decat o lipsa, o mare lipsa a bunatatii. Pacea interioara a parintelui este un arbore, un arbore ce se inalta cu multa-multa rabdare. Parintele nu este atras de neghiobia jocului cu zaruri… Nu s-a lasat prins de imaginea lebedei inventate. Pentru ca apreciaza si se straduieste pentru desavarsire, nu pentru comoditate.

 

 

Recomandare:

bibh

hhmgjm
Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Editorialist Lumea Credintei. Autor al volumului "Catehismul invierii. Un pelerinaj spre lumina" (Editura Lumea credintei, Bucuresti, 2016). Colaborator la reviste si ziare: "Lumea credintei", "Ariesul de Turda", "Adevarul de Cluj", "Scutul patriei".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.