Dumitru Zamisnicu – un preot înflăcărat pentru Hristos

Părintele Dumitru Zamisnicu mi-a marcat într-un anume fel copilăria. Fac parte dintr-o familie care a avut părinți foarte credincioși, dăruiți cu tot sufletul lor lui Dumnezeu. Erau nelipsiți de la sfintele slujbe în biserica parohiei și la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Copil fiind însoțeam permanent pe părinții mei la slujbele Bisericii, împreună cu ceilalți frați ai mei. În acel timp parcă toată zona Sucevei era mișcată duhovnicește de un preot care slujea într-o parohie de lângă Suceava: Chilișeni. Din toate părțile, de aproape și de mai departe, tineri și bătrâni, veneau să se adape din izvorul, parcă nesecat al învățăturilor Părintelui Zamisnicu.

0000000

Slujea cu lacrimi, iar în timpul sfintelor slujbe ieșea din Sfântul Altar în fața credincioșilor și, în genunchi, cu un patos de nedescris, o înflăcărare de om „cucerit de Hristos” vorbea mulțimilor. La câteva fraze întreba auditoriul: E limpede? Voia să se asigure că toți au înțeles. Apoi continua slujba până la următoarea ieșire la predică. Era ascultat cu evlavie și urmat de mulți. După scurt timp Părintele a trebuit să plece din acel sat. Nu am înțeles atunci de ce, dar mai târziu lucrurile s-au lămurit. Părintele era foarte urmărit de Securitate și se constatase că prea mulți îl urmau.

Am ajuns apoi la Seminarul Mănăstirea Neamț și acolo era încă vie amintirea Părintelui Zamisnicu. Fusese și aici pentru puțin timp profesor spiritual. Multora din cei pe care i-am găsit profesori, el le fusese duhovnic și spiritual. Vorbeau cu evlavie despre el și mai ales își aminteau de învățăturile practice pe care le primiseră de la Părintele.

Pr. Ioan Mihoc

Sursa: Mărturisitori http://fericiticeiprigoniti.net/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.