Pr. Gheorghe Şanta: Dacă Îl avem pe Dumnezeu, avem totul!

Părinte profesor, care sunt metodele la care apelează diavolul pentru a ne atrage în păcat?

Metodele diavolului sunt diferite şi mai ales acum, în lumea modernă, şi-a actualizat şi el metodele, exact cum avem în pedagogie metode tradiţionale şi interactive. Cele tradiţionale sunt cunoscute de toată lumea, când profesorul predă, elevul ascultă şi la final e evaluat, iar cele interactive când profesorul îi pune la lucru pe elevi. Şi cel rău îşi modernizează aceste metode după lumea în care trăim, iar teologilor, cel rău nu le spune „nu te duce la rugăciune, nu te duce la capela”, ci îi îndeamnă să meargă, dar mintea i-o atrage la altă imagine, deci este o altă metodă.

Sunt teologi foarte buni şi sunt foarte mulţi tineri care deţin extraordinar de multe cunoştinţe din domeniul teologiei, care să placă foarte mult auzului, dar dacă aceste cunoştinţe nu sunt legate de trăirea cu Dumnezeu, sunt aburi. Vin, le ascultăm şi dispar. Într-adevăr, un mesaj care vine din partea unui teolog are un impact extraordinar şi lucrarea este foarte folositoare deoarece Îl primeşte pe Hristos-Cuvântul. Trebuie să fim cu luare-aminte să nu cădem în păcatul mândriei. Această aşezare smerită se face prin rugăciune. Cu atât mai mult în cazul preotului, ne cutremurăm în slujirea noastră.

Aş vrea să aduc câteva versete din Scriptură, din Psalmul 39, 1-2: „Aşteptând am aşteptat pe Domnul şi S-a aplecat spre mine, şi a auzit rugăciunea mea”. Deci iată cum vine Dumnezeu, doar în al doilea verset se vorbeşte de rugăciune. Este o stare de aşteptare până ajungi la o stare de vorbire cu Dumnezeu. Dacă eu îmi cunosc limita mea, iar Dumnezeu m-a auzit, noi nu trebuie să filosofăm, noi trebuie de multe ori să rămânem în tăcere şi să medităm. Smerenia este o lucrare a tăcerii. De multe ori Domnul ne vorbeşte tăcând dacă noi putem să-L ascultăm când El tace, dar şi noi trebuie să tăcem ca să ascultăm când ne vorbeşte Dumnezeu.

Trebuie să luptăm împotriva acestor tentaţii pe care cel rău vine să ni le aducă în faţa noastră şi ne face să îi desconsiderăm pe cei simpli, avem foarte multe lucruri de învăţat de la oamenii simpli, care au o trăire a lor cu Hristos cu totul aparte. Nu ştiu ei prea multe, poate unii nici nu ştiu să citească, dar dacă Îl au pe Dumnezeu, au totul.

 Cosmina Nicoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.