PS EVLOGHIE de Adrianopol: „În fiecare zi să oferim ajutor celor aflați în nevoie”

„În fiecare zi trebuie să oferim ajutorul nostru semenilor ce au nevoie, precum Dumnezeu întinde dreapta Sa spre noi”. Îndemnul a fost de dat de Preasfințitul Părinte Evloghie, Episcopul Adrianopolului, clujenilor ce au participat în prima duminică a lunii decembrie, la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

„În zilele noastre mulți se află în nevoință, iar mulți dintre ei nu au îndrăzneala să ceară ajutor celuilalt. Noi suntem cei care trebuie să le vedem nevoile și să le întindem o mână de ajutor. Să nu așteptăm clipa sau ziua potrivităm să ne ajutăm aproapele. Fiecare zi este prilejul potrivit pentru a le veni în ajutor, precum Dumnezeu întinde dreapta Sa spre noi. Urmându-I exemplul și noi suntem chemați să întindem mâna noastră spre cei ce au nevoie”, a spus PS Părinte Evloghie, Episcopul Adrianopolului.

IPS Andrei: „Creștinii români și cei bulgari  trebuie să-și dea mâna ca să biruie răul din lume”

Preasfințitul Părinte Evloghie, Episcopul Adrianopolului şi stareţul mănăstirii Rila din Bulgaria a venit la Cluj, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care  a fost prezent la mănăstirea bulgară, la finalul lunii noiembrie. Chiriarhul i-a și mulțumit Preasfințitului Evloghie la finalul Sfintei Liturghii, pentru vizita efectuată Cluj și împreuna slujire, spunând că în aceste vremuri nestatornice pe care le trăim este foarte importantă comuniunea spirituală dintre toate țările din Europa.

„În aceste vremuri nestatornice pe care le trăim, pentru noi, românii și bulgarii, și la urma urmei pentru toate țările din Europa, este foarte importantă comuniunea spirituală dintre noi, pentru că într-o lume ce se secularizează, creștinii de la noi cu cei din Bulgaria trebuie să-și dea mâna ca să biruie cu binele, răul. Mai mult, toată Europa noastră și toată lumea ar trebui să înțeleagă că nu are altă șansă decât să-L urmeze pe Hristos, Evanghelia și Biserica Lui. Doar așa putem scăpa de toate relele”, a spus Mitropolitul Clujului.

„Îi punem la suflet Preasfințitului Evloghie, obștii Mănăstirii Rila și creștinilor din Bulgaria, să le ducă de la Cluj cuvânt bun și încurajator,  pentru că suntem siguri că împreună, toți cei ce credem la fel, putem realiza lucruri bune”, a mai spus ÎPS Părinte Andrei.

Clujenii ce au participat în duminica a 27-a după Rusalii la Sfânta Liturghie, oficiată de cei doi ierarhi în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, s-au bucurat și de un mini concert de colinde, susținut de corul catedralei, dirijat de pr. prof. univ.dr. Vasile Stanciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.