Suferinta Domnului Hristos a fost dusa pana la paroxism!

Ce stim despre Inviere? Ce este Invierea?

 

Aratarea pe pamant a Fiului lui Dumnezeu este cel mai important eveniment din istoria omenirii, singurul lucru nou sub soare, care a impartit curgerea timpului in doua: inainte si dupa Hristos. Venirea mai presus de fire a Domnului pe pamant, din Duhul Sfant si din Sfanta Fecioara, ne-a aratat viata sublima, desavarsita, cereasca, dumnezeiasca, in firavul trup omenesc. Dintre toate faptele si minunile Domnului savarsite in trup, una se detaseaza ca importanta si maretie. Aceasta este Invierea Domnului. Pentru Biserica crestina, ea este Sarbatoarea Sarbatorilor, Praznicul Praznicelor.

 

Succes deplin

 

Invierea Domnului este, de fapt, insasi temelia credintei noastre in viata nemuritoare si credinta in propria noastra Inviere. Invierea inseamna deplinul succes, incoronarea lucrarii de mantuire a Domnului Hristos si intreita Sa biruinta asupra celor trei dusmani ai mantuirii si fericirii fapturii: pacatul, moartea si diavolul si ofera posibilitatea indumnezeirii omului. Este bine sa stim ca suferinta Domnului a fost dusa pana la paroxism. Ca bataile, scuiparile, insultele, defaimarile, loviturile, dispretul, umilinta, deznadejdea, tortura fizica si psihica la care a fost supus Mantuitorul au atins limite peste care nu se mai putea si nu se poate trece, iar moartea Sa, pe buna dreptate, parea totala biruinta a Raului si a slugilor lui.

 

Arhim. Andrei Coroian

Staretul Manastirii Nicula, jud. Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.