Maica Domnului plânge la Schitul Huta

Unul dintre cele mai îndrăgite locuri de pelerinaj din zona Beiuşului a fost încă de la înfiinţare Schitul Huta, nu numai pentru pitorescul peisaj montan în care este aşezat, ci mai ales pentru dragostea părintească faţă de credincioşi şi smerenia celor doi cuvioşi părinţi vieţuitori aici. Acest schit are două hramuri: primul al Sfintei Teodora de la Sihla pe 7 august, iar al doilea Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul pe 29 august. Încă din ajunul celui de al doilea hram, de vineri seara, mulţi credincioşi au fost prezenţi la slujbele de priveghere de noapte care sunt după rânduiala Sf. Munte Athos din Grecia, continuându-se sâmbăta dimineaţa cu Sfânta Liturghie. Au fost prezenţi peste 300 de credincioşi din localităţile învecinate, precum şi din municipiul Oradea şi judeţele Arad, Alba şi Cluj. Sfânta Liturghie s-a săvârşit în curtea bisericii într-un cort. La momentul împărţirii anaforei de către preot, după terminarea Sfintei Liturghii, o credincioasă a observat că din ochiul drept al icoanei Maicii Domnului aflată pe unul din stâlpii cortului curge mir frumos mirositor. Preoţii au crezut iniţial că din neatenţie cineva s-a atins de icoană şi a uns-o cu mir. Ei au şters icoana, dar mirul a izvorât din nou. După ce au şters-o de mai multe ori, au văzut că mirul izvorăşte încontinuu şi chipul Maicii Domnului care înainte era luminos s-a întristat [… mai multe citeşte pe http://www.revistalumeacredintei.ro/sct_3/st_423/maica_domnului_plnge_la_schitul_huta.htm]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.