Curaj de arhanghel

Daca trecem prin viata fara milostenie, e ca si cum am conduce o masina legati la ochi: riscul de accident e de 100%, iar probabilitatea de a ajunge la destinatie este nula. Daca bifam experiente fara credinta, acumulam doar tensiuni: numai Iubirea ne elibereaza din iadul inimii noastre.

Din Cer se revarsa harul peste noi; trebuie doar sa nu il respingem. Un credincios prinde curaj de arhanghel si se hraneste cu mana spirituala. Nu va insetata decat dupa dreptate si adevar. Frica hadesului dispare pentru receptorii Euharistiei.

Cautati dragostea! Alungati tristetea sporitului vostru! Nu va tanguiti in mormantul patimilor si nu disperati in cimitirul egoismului. Mirele Hristos va trage o data cu Invierea Lui in Imparatie. Prindeti curaj de serafim. Lasati panica celor mandri. Smeriti-va si slujiti-va in dragoste frateasca.

Nu contabilizati virtutile altora, ci imitati-le. Nu cititi stiri teologice, ci traiti-le. Nu respirati trabucul urii, ci vindecati-va prin altruismul Golgotei. Liturghia va fi sarbatoarea inimii voastre. Deschideti-va bratele bucuriei, iar inviatul va va imbratisa.

Nu amanati Bucuria! Nu va eschivati copilareste! Frica de suferinta si obsesia mortii au fost biruite in mintea voastra prin Resurectia Fiului Omului. Cantati psalmi Tatalui! Dati slava Creatorului! Si astfel, in fiecare clipa, inima voastra va deveni un altar de rugaciune. Un cenaclu al ingerilor transmitatori de curaj.

 

Marius Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.