„Întâlnire cu Joe Black”

Știu că ți-e greu ! E limpede că nimic din tot ceea ce simți acum nu seamănă cu ceea ce ți-ai fi dorit cu adevărat. Văd, cum altfel să nu văd, că inima ți-e împietrită de griji, de spaime, de îndoieli. Dar am pentru tine certitudinea că nu poate fi atât de simplu să te pierzi în deznădejde fără măcar să fi încercat contrariul. Și totuși nu-i cazul să forțezi atât de mult limitele. Primește totul așa cum este și doar fă efortul de a înțelege ce ți se întâmplă.

A fi fericit nu e tot una cu iscusința de a confecționa aparențe. Chiar poți să-ți imaginezi că toți cei care zâmbesc jovial fac asta cu toată inima ?! Nu ! E doar jocul unor complezențe cărora vor a le face față. De fapt fiecare are singurătatea lui, fricile lui. Lumea însăși este un puzzle imens construit din frânturile unor vieți ce vor să pară altfel decât sunt cu adevărat. Dar tu… nu ai cum să vrei să fii astfel !

Primul pas ca să te salvezi este chiar acesta: să înveți să te izbăvești din hățișul aparențelor. Și acum, fiindcă ai devenit tu însuți, te rog să-ți pui cele mai serioase întrebări pe care ți le cere persoana pe care o târăști zi de zi în propriul trup. Ce vrei cu adevărat de la tine însuți ?! Ce aștepți de la ceilalți ?! Ce-ți spune ție relația cu Dumnezeu ?! Ai o relație cu Dumnezeu ?! Sau nu ?!

Se pare că chiar ai avut răbdare, dacă ai ajuns să citești până aici ! Asta înseamnă că te preocupă persoana ta. Dar mai înseamnă ceva ! Înseamnă că-ți pasă că exiști și nu îți este indiferentă percepția celorlalți despre tine. Cel mai greu lucru de pe lume este să recunoști despre tine anumite lucruri. Dacă faci un astfel de exercițiu de recunoaștere nu ai cum să nu descoperi cât îți ești de străin, cât ești de singur cu tine și cât poți fi de rău, abominabil chiar, în unele situații pe care viața ți le-a scos în cale.

Vrei să știi ce-ți lipsește ?! Am să-ți spun, pentru că bănuiesc! Îți lipsește …

Dar mai bine spune tu ! Șoptit ! Să nu te audă nimeni altcineva decât omul tău de suflet, duhovnicul, sfetnicul tău de taină pe care îl ai sau pe care nici nu știi că se cuvine să-l cauți chiar azi ! Nu mai ai timp ! Nu mai amâna atât de mult ! Vei regreta să afli că poimâine ar fi prea târziu! Deja, poate un “mâine” nici nu mai există ! Șansa ta este ziua de azi. Nu mai poți miza pe ziua de mâine !

Ai văzut filmul “Întâlnire cu Joe Black” ?! Ce-ai simți dacă peste câteva clipe ți s-ar arăta un înger și ți-ar spune: Pregătește-te de drum! Mai ai la îndemână doar o singură zi pentru viața ta cea de aici! Mâine plecăm spre ceruri!?

Hm ! Prea multe întrebări ! Crezi că sensul pentru care ai venit pe lume ar fi acela de a fi abandonat în seama morții? Te simți frustrat de limita asta, te simți condamnat ?! Nu ! N-ar trebui !

Am pentru tine cea mai neobișnuită veste: peste câteva zile vor fi Paștile ! Iar noi vom merge cu chipul înțelegerii către Ierusalimul cel de Sus. Acolo nu poate fi nici moarte, nici frică, nici suspin ! Acolo va fi Viață și Înviere ! Ridică-te în Lumină !

Lucian Grigore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.