Leacul fiecărui învingător

Hristos vrea ca noi să stăm față în față cu iubirea veșnică. Să Îl privim cum replămădește întreaga făptură. Să luminăm ca flacăra iubirii. Să batem la ușa adevărului. Să conducem toate relele departe de inima noastră.

zzzzzzzzzzzzziomiomcoim

Fără iubire, plutim în derivă. Norii din viața noastră nu aduc doar furtună, ci colorează cerul impecabil. Dincolo de Timp, nu e decât iubire. Nădejdea înseamnă să crezi în lumină, chiar dacă încă este întuneric în jur. Nimic nu poate distruge lumina iubirii, nici măcar moartea. Fiecare înger de lumină vine cu mesajul divin să nu ne descurajăm.

Ura este o molimă ce ne transformă în monștri, iar leacul tămăduitor este iubirea. Pentru a păstra lumina, este nevoie de mult curaj. Fiecare învingător a luat în prealabil leacul. A citit Cartea și s-a îndrăgostit de Autorul ei. A lăsat în urmă trecutul plin de ură și a acceptat să piardă ceea ce i se părea că are. S-a dezvățat de iubirea perisabilă și acest fapt i-a adus vindecarea. A crezut până la final în victoria luminii. A devenit de nerecunoscut pentru vechii camarazi, care pierduseră lumina și se reîntunecaseră. Fiecare învingător este recunoscător Celui ce i-a dat leacul. Fără Leac, cu toții murim.

Ofensiva aeriană a iubirii împotriva indiferenței nu trebuie amânată. În acest război, noi ne iubim dușmanii și Hristos biruie în noi, împotriva propriei noastre degringolade și nepăsări. Este o ofensivă de schimbare a minții. Nina Berberova zicea să nu căutăm jucării, ci mai degrabă sensul vieții. Aparenta prosperitate poate deveni arma letală din interior. Etica progresistă este cel mai mare detonator intern, deturnând iubirea dinspre Persoane spre obiecte.

Este surprinzător cât de multe false idei reușesc să supraviețuiască în mintea noastră, întunecându-o. Adevărul este leacul împotriva falsității. Euharistia este medicamentul împotriva dezintegrării, este suprema Mulțumire. Credința în victorie este speranța celui curajos. Fiecare învingător s-a vindecat în prealabil de frica de a eșua, a învins ispita supremă. Fiecare biruitor se pregătește să reprimească Leacul și să devină un străjer al iubirii.

Marius MATEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.