Părintele Teodor Bej – una din jertfele ce le-a dat preoțimea română pe altarul durerii patriei

Bănătean din judetul Arad, tânăr plăcut si cuminte, extrem de evlavios, cu o memorie minunată. Ştia pe de rost nu numai Sfânta Liturghie, ci si toate rugăciunile ce le citeste preotul în timpul ei. Sentimental. I-a murit logodnica, Voichita, tocmai când urmau a se căsători. O iubise mult si n-o putea uita.

Când două tinere surori svăboaice mergeau, în urma ordinului primit, să se predea rusilor ca să le ducă la lucru, fără să stie cine sunt ele, întâlnindu-le pe drum, a luat imediat pe una si s-a cununat civil cu ea ca s-o salveze. Apoi făcu si cununia religioasă si ea îi deveni sotie.

Arestat ca legionar, am aflat că sotia l-a asteptat cu toate presiunile oficiale de a se despărti. Muri încă tânăr, nu stim în ce împrejurări. E una din jertfele ce le-a dat preotimea română pe altarul durerii patriei. Dumnezeu să-i ierte păcatele si să primească jertfa lui.

Pr. Nicolae Grebenea – Amintiri din întuneric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.