Pasapoarte edenice

Vom protesta spontan impotriva rautatii si vom incerca imbunarea rautaciosului. Ne vom ruga pentru minte inteleapta si inima pasnica. Vom inmulti liturghiile, vom sesiza miracolele pe care le ignoram pana acum, vom fi mai aproape de lumina. Daca prostestam impotriva rautatii, daca nu devenim complicii ei, daca iesim din indiferenta; atunci ne convertim la crestinism.

Si vom citi altfel Cuvantul divin, vom psalmodia lin. Vom pretui fiecare pagina scrisa pe suflet cu sange. Vom iubi linistea si vom evita laudele aglomerate. Avem nevoie de simplitate, de rugaciune si de har. Energiile divine vor erupe din preaplin pentru ca botezatii sa devina oglinzi ale credintei. Nu e o poveste, nu e un basm, e o realitate aflata in imediata noastra apropiere.

Liturghie, Euharistie, Taina; coordonatele indispensabile ale unui crestin. Fuga de inventiile eterodoxe este o conditie a pastrarii echilibrului duhovnicesc. Nu vrem senzatii asiatice, nu dorim avantaje atlantice, ci doar pasapoarte edenice.

Vom regasi astfel harul primit la botezul din apa si din Duh. Viza pentru eternitate e permanenta, nu e sezoniera. Christul nostru si-a dat viata ca noi sa avem aceste legitimatii ale Invierii. Mesia ne daruieste aceste chei miraculoase, sa nu le aruncam in noroi, sa nu le pierdem din neglijenta. Pasaportul pentru Rai ne asteapta. E gratis. Nu poate fi luat prin mita. Nu poate fi falsificat. Nu poate fi instrainat. Poate fi obtinut mai usor daca avem chemare din partea sfintilor.

Marius Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.