Realitatea miracolului Focului Sfant de la Ierusalim a fost dovedita stiintific

Experimentul a fost desfasurat la Ierusalim pe perioada Sarbatorii Invierii din anul 2008. Un om de stiinta rus, Andrey Volkov, doctor in fizica si matematica, Sef al Institului Kurchatov de Energie Atomica a masurat in Sambata si Vinerea Mare undele radio de joasa frecventa din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim. Potrivit Interfax, dupa ce a cercetat dovezile el a observat ca exista diferente foarte mari intre Vinerea Mare si Smabata Mare (atunci cand Focul Sfant se coboara). Dupa Volkov, diferentele reprezinta „un miracol absolut” dar, din punct de vedere „strict stiintific, masuratorile luate doar o singura data nu pot fi suficiente”.
Totodata el facut masuratori si la crapatura din coloana de la intrarea in Catedrala Invierii (in care Focul Sfant a aparut in mod miraculos atunci cand ortodocsii nu au putut tine Vecernia Invierii in interior din cauza armenilor n.n.) apreciind ca acestea se datoreaza unor descarcari electrice neobisnuite.

Lumina Sfanta apare in fiecare an la Ierusalim in  mod miraculos, in timpul Vecerniei Invierii, desfasurata in Sambata Mare in mormantului Domnului, aprinzand lumanarile Patriarhului Ierusalimului si uneori si ale unor credinciosi. Diferite miracole insotesc aparitia acestei lumini ele fiind diferite de la an la an.

In linkul de mai jos veti gasi fragmente ale unor inregistrari video cu manifestari ale venirii Sfintei Lumini.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfanta_lumina.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.