Rugaciunea ca o paine proaspata

   

Ne detasam de grija facturilor cand citim Paraclisul: vrem ca rugaciunea „sa nu se volatilizeze” (Sf. Ioan de Kronstadt), ca sa nu ramane vorbarie goala, ci sa respire caldura Duhului, „ca o paine proaspata si calda scoasa din cuptor”. Painea data flamandului este cel mai primit canon. Nu cautam pe ale noastre, adica comoditatea si castigul, ci roadele dragostei. Suntem naimiti sau Il slujim pe Domnul Hristos? Caci „chiar daca bogatia ar curge, nu va lipiti de ea”, zice Psalmistul David (61, 10).

Prospetime: iubim pe Dumnezeu cu toate gandurile. Nu ne (mai) lacomim la nimic. Neputintele omenesti sunt aparitii intamplatoare (Sf. Ioan de Kronstadt), venite din afara, pete murdare pe care harul le poate lesne sterge! Psalm 50, 8: „Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati, spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma vei albi”. Desi lumea e corupta si pacatoasa, Dumnezeu a iubit-o si L-a dat pe Fiul Sau ca noi sa nu pierim, ci sa avem viata vesnica (Ioan 3, 16). Fragezanda: sa iubim pe tot omul asa cum iubeste Dumnezeu!

 

pr. Marius Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.