LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Suntem nefericiți, pentru că nu suntem făcători de pace

Share

Câtă vreme omul se duelează și se răzbună, nu poate fi fericit. Până își apără doar slava deșartă, nu găsește umilința biruitoare. Provocăm prea multe conflicte, iscăm tulburări și pierdem exact ceea ce căutam, fericirea. Mâinile omenirii sunt pătate cu sânge nevinovat și nici măcar nu mai suntem capabili să enumerăm toate holocausturile. Crimele trebuie recunoscute, mai există iertare și dorință de îndreptare, de a nu mai persista în rău. Omenirea trebuie să părăsească războiul. Creștinismul propovăduiește pacea mesianică. Violența ne orbește și ne animalizează, poate chiar mai rău.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzjffr

Veștile despre războaie ne zăpăcesc, aducând panică și groază. Războiul nu este doar un conflict pentru realizarea unor interese, ci este renunțarea la bunătate, dezicerea de orice lumină și coabitare cu întunericul. Necropolele descoperite arată că mulți înaintași au suferit o moarte violentă, peste jumătate din total. Sute de conflicte și mii de bătălii…

  1. Bologna și Modena încep un război de 12 ani pentru recuperarea unei găleți de lemn.
  2. Paraguay declară război vecinilor, dar încasează o bătaie zdrobitoare. Fără motiv, doar din sete de sânge.

Istoria omenirii este un război stupid.

 

Marius MATEI

Marius Matei

Preot in Floresti, jud. Cluj. Autor al cărții "Harta credinței. Meditații catehetice pentru copii și adulți", Editura Lumea credinței, București, 2020.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *