Cautandu-l pe Cuv. Ioan de la Prislop (13 septembrie)

Cuviosul Ioan de la Prislop (13 septembrie) ne intareste in credinta. Pentru cine propovaduieste in pustiu? Ne lamureste Cristian BADILITA: Pustiul este locul unde apropierea de Dumnezeu se poate realiza mai usor

E clar cu ce gand vii in pustiu: cu gandul de a Il intalni pe Dumnezeu, departe de zumzetul cetatii. In pustia Hategului exista aceasta tripleta sfanta: Nicodim de la Tismana (ctitor) – Ioan de la Prislop (ascet) – Arsenie Boca (Sfantul Ardealului). Pustia este cel mai pasnic protest impotrivairodizarii lumii. Linistea pustiei satisface pe deplin nevoia de reculegere.

Mesajul este plin de lumina, aplicabil, transfigurator: limpezirea sufletelor, pentru a intra curati in Imparatia care se apropie. Stabilim inca de aici si inca de acum autoritatea suverana a lui Dumnezeu. Imparatia e aproape(poate fi simtita, atinsa), nu e nici o himera, nici o imposibilitate. Ea s-a instaurat deja odata cu Domnul Iisus. Cuviosul Ioan, Sfantul Nicodim si Parintele Arsenie completeaza ceata prietenilor Inviatului.
Rezulta un lucru sigur: urgenta convertirii (cei neconvertiti nu vor avea acces in Imparatie). Consecinta: studierea atenta a Legii (pentru a o practica eficient in fiecare moment al existentei).
Ce sa facem? Sa aducem rod vrednic de pocainta (un comportament ce deriva dintr-o vointa sincera de convertire). Asadar, gatiti calea Domnului!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.