Pelerinaj pe bicicletă la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”

Marți, 23 iunie a.c., Parohia Toma Cozma din Iași, în parteneriat cu Bioma Agro Ecology Co, va organiza începând cu ora 17.00,  Pelerinaj pe bicicletă până la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, prilejuit de Sărbătoarea Hramului acestui sfânt lăcaș

            Programul propus include:

 • ora 17.00, plecare din curtea Bisericii Toma Cozma;
 • ora 18.00, participare la Procesiunea cu Icoana Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și la Slujba Vecerniei unită cu Litia oficiate în sobor;

 

La pelerinaj, sunt invitați să participe copii, tineri, precum și orice persoană interesată. Vom avea prilejul să ne îmbogățim duhovnicește vizitând acest sfânt lăcaș și participând împreună la slujbele oficiate cu prilejul Hramului Parohiei, a explicat Vasilica Onofrei, voluntar la Parohia Toma Cozma din Iași.

Chiar dacă vom desfășura acest pelerinaj în cursul săptămânii, consider că se va bucura de mulți participanți, având în vedere confirmările pe care le avem până la acest moment. Înscrierile la pelerinaj continuă, iar toate informațiile se pot consulta pe site-ul www.parohiatomacozma.ro, a declarat Vlad Carpiuc, coordonator de proiect.

 Părintele Paroh Aurel Mărgineanu de la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezăturul” a oferit câteva detalii despre manifestările duhovnicești prilejuite de Sărbătoarea Hramului Bisericii: Sărbătoarea va începe marți, 23 iunie, la ora 18.00, cu Slujba Vecerniei succedată la ora 18.30 de tradiționala procesiune prin cartier cu Icoana Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, iar la ora 19.00, se va oficia Slujba Litiei. Această procesiune simbolizează ieșirea Sfântului Ioan Botezătorul din pustietate către lume pentru a vesti calea lui Dumnezeu. Miercuri, 24 iunie, începând cu ora 7.00, se va săvârşi slujba Miezonopticii, a Utreniei, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie și pomenirile pentru ctitori și pentru toți cei răposați. Slujbele vor fi oficiate în sobor, cu participarea mai multor preoți invitaţi.

Atât după slujba Vecerniei cât şi după cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenţi expresia culinară a bucuriei sărbătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.