Prislop, ultima redută

De fiecare dată când mă întorc de la Prislop, sunt reconvertit. De fiecare dată când redescopăr liniștea Părintelui Arsenie, scap de tumultul amăgitor. Prislopul este un arhetip pentru ceea ce va să fie. Este o oază de înviere într-un deșert de scepticism. Este o redută împotriva împietății, stângăciei, indiferenței.
Pentru fiecare pelerin, Prislopul este Curajul, eliberarea de spaimă / iad. Aici este capitala Adevărului. Aici nu există nici Babilon (religie falsă), nici Egipt (ateism), nici Asiria (amestec zornăitor). Aici există doar veșnicie. Și e de ajuns. Prislopul înseamnă retragerea din iureș, adică liniștirea, vindecarea de rebeliune, de nesupunere și – mai ales – de încăpățânare.
E greu, e adevărat, de descifrat enigma Prislopului. E, până la urmă, taina supraomenească. Cine renunță la acest mister, nu îl mai ia în seamă, puțin îi pasă. Dar are numai de pierdut. Un prislopean nu se va da în spectacol demonic / deșănțat nici la Deep Purple, nici la UB 40 pe Cluj Arena (noul Colloseum, cu noii gladiatori).
Un  creștin care a trecut pe la Prislop va rămâne permanent în Arcă. Această ambarcațiune nu este un biet șlep remorcat la corabia istoriei, nici o navă scufundată. Prislopul este Araratul românesc, locul unde găsim pe urmașii lui Noe, supraviețuitori ai deluviului biblic. Cei ce nu se îneacă în patimi, ci respiră aer curat, chiar aici, în Țara Hațegului. Respiră atmosfera Edenului.
Marius MATEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.