Revista:

Al patrulea Mag

o poveste veche spune cã, de fapt, au fost patru magi care doreau sã se închine Mântuitorului, la nasterea Sa. Cel de-al patrulea si-a vândut tot ce avea si, cu banii obtinuti, a luat trei pietre scumpe: un safir, un rubin si o perlã, pe care sã le ducã în dar Mântuitorului. Grãbindu-se sã ajungã în Babilon, unde îl asteptau cei trei magi, acesta a întâlnit pe drum un om rãnit, pe care nimeni nu îl ajuta. L-a dus pe bietul om la un doctor cãruia i-a dat safirul pentru a-l îngriji pe bolnav pânã ce se va însãnãtosi complet. Însã toate acestea l-au întârziat. Când a ajuns la locul întâlnirii, magii plecaserã deja fãrã el, dar nu s-a descurajat, ci si-a continuat drumul singur, cãlãuzit de steaua ce-l ducea spre Bethleem. Ajuns aici, a aflat cã magii L-au gãsit deja pe prunc, cã soldatii lui Irod omoarã toti copiii nou-nãscuti si cã Sfânta Familie a plecat spre Egipt, pentru a se feri de mânia regelui. Chiar în fata sa, un soldat încerca sã-i smulgã unei tinere femei copilul pentru a-l omorî. Femeia îsi apãra cu disperare pruncul. Imediat, magul i-a arãtat soldatului necrutãtor rubinul si i-a spus:
- Lasã copilul sã trãiascã si îti voi da aceastã piatrã scumpã. Nimeni nu va afla de târgul nostru.
Ademenit de nestematã, soldatul a luat piatra scumpã, îndepãrtându-se grãbit. Tânãra femeie i-a multumit strãinului cu lacrimi de bucurie si recunostintã. 
Acesta s-a hotãrât sã-L caute mai departe pe Mântuitor. Acum, mai avea un singur dar, perla. A plecat si el spre Egipt, unde, ani de zile, L-a cãutat pe Iisus, însã fãrã nici un rezultat. Dupã 30 de ani, a aflat cã undeva, în Palestina, Mântuitorul propovãduieste Evanghelia. Bucuros cã, în sfârsit, stie unde Îl poate gãsi, s-a grãbit spre Iudeea. Ajuns la Ierusalim, spre searã, a aflat cã Iisus Hristos este rãstignit pe Golgota. 
S-a grãbit magul spre locul acela cu dorinta sã-L vadã în viatã pe Mântuitor, sã-I ducã darul sãu pe care îl pãstrase atâta timp. Însã, prin fata lui au trecut doi soldati romani ce duceau în sclavie o tânãrã evreicã. Oprindu-i, magul le-a spus:
- Dacã îi dati drumul fetei, vã dau aceastã perlã. O puteti vinde si împãrti banii. Veti câstiga mai mult lãsând fata liberã.
Lacomi, soldatii au luat perla, eliberând-o pe tânã-rã, care, plângând de fericire, nu stia cum sã-i multu- meascã strãinului. Dar magul, rugându-se cerului sã-L vadã mãcar o clipã pe Mântuitor, se grãbea spre Golgota. Acum, nu mai avea nimic. Îi era rusine sã se închine Împãratului împãratilor fãrã nici un dar. Însã, când a ajuns lângã Cruce, Mântuitorul S-a uitat drept spre el si i-a spus:
- În sfârsit, ai venit. Tu mi-ai adus cele mai frumoase daruri …
- Bine, dar nu mai am nimic, ce ti-am adus eu? a întrebat mirat magul.
- Tot ce duceai cu tine ai dat celor neajutorati. Dându-le lor, Mie Mi-ai dat. Darul tãu a ajuns la Mine si îti spun cã el este cel mai însemnat, cãci, acela care Îl iubeste pe Dumnezeu, îi iubeste pe oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.