Revista:

Cine este Mos Craciun?

Legenda spune cã staulul în care S-a nãscut Pruncul Iisus era al unui bãtrân, care a fost si el de fatã la Nasterea Mântuitorului. Acesta era Mos Crãciun. Lui i s-au alãturat în scurt timp ciobanii de pe dealul din apropiere si magii veniti de departe cu darurile lor. Dorind sã-i aducã Pruncului si o creangã verde, magii au luat un mic brãdut de crengile cãruia au agãtat darurile si au aprins lumânãrele, asezându-l lângã Pruncul Iisus. De atunci a rãmas obiceiul bradului de Crãciun, singurul copac verde din mijlocul iernii. La poalele sale, copiii cuminti asteptã cu nerãbdare daruri si cadouri. Se cântã frumoase colinde, iar familia toatã se strânge în jurul mesei. Mos Crãciun reprezintã pentru noi toti icoana bunãtãtii. El ne aminteste de anii inocenti ai copilãriei, de linistea sãrbãtorilor petrecute în mijlocul familiei, de bucuria Nasterii Mântuitorului.
“Mos Crãciun cu barbã albã, Mos Crãciun cu traista plinã, / Vechi stãpân atât de darnic al copilãriei mele…” Octavian Goga, fragment din poezia “Mos Crãciun”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.