Revista:

MÂnãstirea Orlat

id728_untitled.jpg.jpg

Existã mânãstiri celebre fie pentru picturile lor, fie pentru sfintele moaste sau icoanele fãcãtoare de minuni, fie pentru peisajul deosebit în mijlocul cãrora se aflã. Dar fiecare bisericã si fiecare mânãstire are frumusetea ei deosebitã. De aceastã datã vã prezentãm o sfântã mânãstire mai putin cunoscutã, dar atât de frumoasã si de primitoare: Mânãstirea Sfânta Treime – Orlat, aflatã în apropiere de Sibiu, la doar 5 km de Sãcel.
Parcã asezatã de Dumnezeu de la întemeierea lumii în acest minunat loc, îsi revarsã linistea si binecuvântarea peste aceste frumoase tinuturi pânã în depãrtãri.
Este strãjuitã ca într-o palmã de falnicii munti ce-si pleacã cu dragoste fruntile spre acest locas. Iar în depãrtare bãtrânul Munte Fãgãras, cu fruntea albã si seninã, priveste cu admiratie spre aceastã frumoasã stea, parcã si el bucurându-se. Întreaga mânãstire a fost ridicatã de curând, în ultimii ani, dar este atât de îngrijitã si de frumos pictatã, iar locul în care a fost construitã este atât de bine ales, încât îti încântã si ochii si inima, la fel ca un lãcas vechi, încãrcat de istorie.
Mânãstirea Sfânta Treime – Orlat este mânãstire de maici, iar aici se pãstreazã rânduiala Sfintilor pãrinti, slujindu-se zilnic Sfânta Liturghie, slujba Vecerniei si a Utreniei.
Împreunã cu colegii de clasã, în excursie, sau cu familia, la sfârsit de sãptãmânã ori în vacantã sau concediu, treceti si pe la Orlat. Vã veti închina în bisericã, veti admira muntii si întreg peisajul si vã veti linisti inima si gândurile în acest colt de rai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.