Revista:

Nasterea

id724_untitled.jpg.jpg

Bunul Dumnezeu a privit spre pãmânt, cãutând o fatã cu inima bunã si plinã de credintã. O fatã cum nu mai fusese alta si nici cã avea sã se mai existe o fãpturã atât de gingasã si de curatã. ªi vãzând-o pe Fecioara Maria, a trimis îngerul la ea sã-i vesteascã minunea ce avea sã se împlineascã: cã Fiul lui Dumnezeu Se va naste pe pãmânt, ca sã-i mântuiascã pe oameni si sã-i scape de pãcat, iar ea, Fecioara Maria, avea sã-i fie mamã.
ªi vorbele îngerului s-au adeverit. În luna decembrie, Dreptul Iosif a plecat împreunã cu Fecioara Maria, la Betleem. Acolo, însã, au ajuns spre searã, iar Iosif a început sã caute din poartã în poartã o gazdã unde sã rãmânã peste noapte. Dar nimeni nu a vrut sã-i primeascã. Se întuneca, iar frigul noptii începuse sã se lase peste cetate. Nimeni nu avea milã si întelegere pentru Sfânta Familie. Obositi si flãmânzi, dupã atâta cale, cãutau deznãdãjduiti un acoperis sub care sã înopteze.
ªi vãzând cã nu gãsesc o gazdã, au plecat spre dealul de lângã cetate. Aici, într-un staul unde erau tinute animalele, au gãsit adãpost. ªi iatã cã minu­nea avea sã se întâmple, cãci Mântuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos, S-a nãscut chiar în acea noapte. Poate cã Fiul lui Dumnezeu ar fi trebuit sã se nascã într-un palat, plin de luminã si cãldurã, înconjurat de slugi fãrã numãr care sã-i împlineascã voia…
Dar Bunul Dumnezeu a vrut sã Se nascã acolo, simplu, dar atât de frumos. Cãci steaua care i-a cãlãuzit pe magi L-a luminat, si suflarea blândelor animale L-a încãlzit. Ciobanii aflati în apropiere, chemati de îngeri, I s-au închinat, iar cei trei magi au venit de departe sã-i aducã daruri. Îngerii, pãstorii, magii, Fecioara Maria si Dreptul Iosif erau în jurul sãu, ca si animalele cuminti, toti si toate se bucurau din suflet de Nasterea Pruncului Sfânt, cãci El avea sã mântuiascã lumea.
ªi de aceea Fecioara Maria mai este numitã si Maica Domnului. Iar ziua de 25 decembrie, adicã atunci când S-a nãscut Iisus Hristos, a rãmas o sãrbãtoare fãrã pereche, Crãciunul fiind pentru toti sãrbãtoarea bucuriei si a sperantei. Se împodobeste bradul, se cântã colinde, familia toatã se strânge în jurul mesei si toti au inima plinã de lumina si bucuria Nasterii Domnului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.