Revista:

Povestea Porcului

Se spune cã, la Facerea lumii, Bunul Dumnezeu a chemat la El toate animalele sã-i spunã fiecãruia soarta si rostul sãu. Vietuitoarele asteptau cuminti sã le vinã rândul, însã numai porcul grohãia nemultumit, neavând pic de rãbdare, bombãnind ca o tobã spartã.
Când a ajuns si el, în sfârsit, înaintea Creatorului si a aflat ce soartã îl astepatã si mai abitir a început sã grohãie si sã-si arate nemultumirea.
Vãzând Bunul Dumnezeu atâta neobrãzare din partea grãsunului l-a certat si l-a pepedsit ca niciodatã sã nu mai ridice ochii spre cer.
A plecat porcul trist si posomorât, cu privirea în pãmânt, oftând din adâncul inimii de necazul pe care el însusi îl pricinuise.
ªi asa a rãmas porcul pânã în ziua de azi si tot asa o sã fie totdeauna: cu ochii mereu în pãmânt, fãrã sã ridice vreodatã privirea în sus, spre cer. ªi ofteazã într-una: “Off, off, of”, chiar dacã este sãtul ori flãmând, chiar dacã afarã-i frig sau cald.
Nu-si gãseste, pesemne, linistea dupã rusinea ce-a pãtit-o înaintea lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.