Revista:

Tãmâia

id732_untitled.jpg.jpg

Aceasta este o rãsinã obtinutã din scoarta unor arbori exotici si, prin ardere, degajã un fum cu miros plãcut si aromat. Este des folositã în slujbele din bisericã, de preoti, dar si în casele crestinilor. Camerele în care locuim si toate lucrurile din ele se sfintesc prin tãmâiere sau prin stropire cu aghiasmã, cu apã sfintitã. La Nasterea Mântuitorului, printre darurile aduse de magi pentru Prunc, se afla si tãmâie, ca semn al sfinteniei Pruncului. Tãmâia, ca si lumânarea, simbolizeazã totodatã si puterea jertfei, iar prezenta ei alungã spiritele rele. “Tãmâia, prin fumul si mireasma ei, subliniazã frumusetea slujbelor, creeazã o atmosferã de sfintenie ca un dar, ca o jertfã, fumul ei îmbãlsãmând locul cu o atmosferã de reculegere si sfintenie, prielnicã pentru rugãciune si îndepãrtarea duhurilor rele.” – pr. prof. Ene Braniste, Dictionar enciclopedic de cunostinte religioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.