Revista:

Singura bisericä din România cu podeaua de sticla

id574_untitled.jpg.jpg

În inima ca­­pi­ta­lei, aproape de Piaüa Unirii, în vârful unui deal ascuns în spatele blocurilor, se gäseöte impunätoarea Mâ­­nästire Radu Vodä. Pri­mul lucru pe care îl remarci, urcând treptele aleii sträjuitä de copaci falnici, este Turnul clopotniüä. Pe vremuri, acesta era cel mai înalt din Bucureöti, iar din vârful säu privirea cuprindea întreg oraöul. Öi astäzi este cel mai înalt turn bicericesc din Bu­cu­reöti, mäsurând aproape 30 de metri.
Aläturi, se aflä biserica mare, cu ziduri groase de peste 1 metru. Înäuntru e liniöte, iar lumina discretä te invitä la rugäciune. Oriunde te uiüi, ochii îüi sunt uimiüi de atâtea lucruri frumoase: icoane mari öi sfinte, fresce de voievozi öi domniüe, candele vechi din argint. Poüi privi… prin podea, cäci este din sticlä groasä. Pe sub ea se väd pietrele de mormânt ale ctitorilor de altädatä, boieri öi oameni de seamä.
Vindecäri minunate
Tot în bisericä se aflä racla cu o parte din moaötele Sfântului Nectarie Vindecätorul. Acesta vindecä persoanele bol­nave care vin aici öi i se închi­nä cu sinceritate öi cre­dinüä. Mulüi copii bolnavi au venit la sfintele sale moaö­te öi s-au vindecat, fiind öi astäzi ocrotiüi de neca­zuri, prin rugäciunile öi prin dragostea Sfântului Nectarie.
Ucenicii credinüei
Tot în incinta Mânästirii se aflä Se­minarul Teologic, adicä öcoala la care învaüä tinerii ce doresc sä ajungä preoüi. Aceötia vin zilnic la bisericä, participä la toate slujbele öi învaüä tot ce trebuie sä ötie despre buna rânduialä din viaüa bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.