Revista:

Aura sfinteniei

id603_untitled.jpg.jpg

Sigur sunteþi curioºi sã aflaþi DE CE în icoane sfinþii sunt pictaþi cu aurã în jurul capului! Aura mai e numitã ºi aureolã sau nimb, ºi este lumina galben-aurie ce înconjurã capul Mântuitorului, al Maicii Dom­nului ºi al tuturor Sfinþilor, în toate icoa­nele ortodoxe. Asupra sfinþilor s-a pogorât harul dumne­ze­iesc, aceºtia fiind “ca ºi lumâ­na­rea aprinsã, de la care pot lua luminã mii de alte lumâ­nãri”. E vorba de o luminã interioarã, sufle­teas­cã, de bunãtate ºi sfinþenie, de dra­goste ºi credinþã. În realitate, aceastã sfântã luminã nu o vezi cu ochii, ci o simþi în suflet, când eºti în preajma unui om bun. Aura este deci, în icoane, simbolul sfinþeniei.
“În pictura bisericeascã, se înconjoarã capul sfinþilor cu aureola luminii dumnezeieºti, ca semn al sfinþeniei, pentru a-i deosebi pe sfinþi de ceilalþi muritori.” Pr. N. Sachelarie, Pravila bisericeascã

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.