Revista:

Legenda rândunelelor

id601_untitled.jpg.jpg

Se spune cã, pe când era copil, Mântuitorul Iisus era tare bun cu toate vietãþile, fie ele cât de mãrunte.
Într-o zi, pe când avea numai câþiva ani­ºori, stãtea pe ma­lul unei ape ºi Se juca cu mâlul moale, mode­lând din el mici pãsãrele, pe care le aºeza apoi sã se usuce la soare.
Trecând pe acolo un fariseu rãu la suflet ºi vrând sã râdã de co­pilul ce se juca atât de cuminte, a vrut sã loveascã pãsãrile de lut cu piciorul.
Vãzând ce vrea sã facã, într-o clipã Iisus a lovit pãmântul cu palma lui micã ºi, dintr-o datã, pãsãrile au prins viaþã ºi ºi-au luat zborul, ciripind vesele ºi jucãuºe.
Fariseul a rãmas ui­mit, nemaiºtiind ce sã creadã!…
Aºa au apãrut rândune­lele, dar mai întâi ele nu aveau penele negre.
Treizeci de ani mai târziu, când Mân­tuitorul Se afla rãstignit pe Cruce, micile pãsãri nu L-au uitat pe Cel ce le-a dat viaþã ºi, venind ºi aºezându-se pe bra­þe­le crucii ºi pe capul ºi pe umerii lui Iisus, încercau sã smulgã cu cioculeþele lor mici ghimpii din cununa de spini a Mântuitorului, mãcar cu atât sã-I îndulceascã chi­nul Celui ce nu greºise niciodatã nimãnui.
În clipa în care Iisus a murit, de durere, rândunelele au îmbrãcat mantia lor neagrã, de doliu, ºi aºa au rãmas pânã în zilele noastre, pãsãri binecuvântate de Dumne­zeu ºi iubite de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.