Revista:

Dreptul la copilãrie

id607_untitled.jpg.jpg

În Constituþie – legea fundamentalã a Statului – nu figureazã nicãieri dreptul la copilãrie, pe care trebuie sã îl aibe fiecare fiinþã adusã pe lume. Adicã: dreptul la starea paradisiacã a nevinovãþiei, dreptul la pãrinþi, la bunici, la vacanþe, la primii paºi spre ºcoalã. Copiii trãiesc raiul pe viu, zi de zi. Aceasta este ºi marea pildã a vieþii, pentru noi, cei mari: cum o fãpturã omeneascã se poate simþi în viaþa aceasta pãmânteascã exact ca în sânul lui Avraam. Aºadar, se poate…
Din pãcate, pentru mulþi din micuþii României dreptul la copilãrie este ceva inexistent. De mici sunt abuzaþi, molestaþi, puºi la tot felul de cazne sau abandonaþi prin orfelinate ori canalele de termoficare. ªi asta în condiþiile în care numãrul milioanelor de crime în pântecele mamelor nu a scãzut deloc, în aceºti 15 ani.
Tot din sondaje rezultã cã românii ar fi cel mai evlavios popor al Europei. Cum se împacã evlavia cu avorturile, cu copiii aruncaþi pradã pedofililor prin orfelinate sau puºi la cerºit, nimeni nu poate explica. Iar la întrebarea: în ce loc din Europa este cel mai greu sã fii copil (pentru unii, chiar o nãpastã!), rãs­pun­sul ar trebui sã-l dea fiecare din noi, în ºoaptã, plecându-ºi în­cetiºor fruntea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.