Revista:

Emil/Emilia

id618_678.jpg.jpg

Acest frumos nume vine din limba latinã ºi înseamnã „concurent”, amintindu-ne astfel cã viaþa este o competiþie. Dar fie­ca­re dintre noi nu concureazã îm­po­triva celorlalþi, ci înainte de toa­te trebuie sã poarte o competiþie cu sine însuºi, cãutând în fiecare zi sã fie mai bun. Viaþa este o luptã ºi o competiþie, dar cei din jurul nostru nu ne sunt ad­versari, ci coechipieri, cãci doar împreunã putem trece cu bine peste tot ce întâmpinãm în viaþã, fie necazuri, fie bucurii. „Ori­ce ne­caz împãrtãºit e de douã ori mai mic, orice bucurie împãrtã­ºitã e de douã ori mai mare”, ne învaþã Sfântul Ioan Gurã de Aur.
Sfântul Mucenic Emilian (†362) a fost un tânãr creºtin, ce se trãgea dintr-o familie bogatã. A dat dovadã de mult curaj atunci când a spart statuile idolilor din ce­ta­tea sa. A rãmas statornic în cre­din­þa creºtinã, în ciuda chinu­rilor la care a fost supus. Deºi a fost aruncat în foc, trupul sãu nu a ars, aceastã minune fiind mãrturie a sfinþeniei sale. Ziua Sfântului Emilian de la Durostor este 18 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.