Revista:

Gândul

Îndreptându-se spre casã, un þãran a gãsit la marginea drumului, pe câmp, un sac plin cu porumb. Uitându-se el de jur-împrejur, s-a hotãrât sã-l ia acasã, fiindcã i-ar fi prins tare bine ºi oricum nu-l vedea nimeni. S-a mai uitat o datã înainte, înapoi, în dreapta ºi în stânga, ºi s-a aplecat sã ia sacul.
Dar, deodatã, s-a oprit, amintindu-ºi cã într-o singu­rã direcþie nu s-a uitat: în sus. Pri­vind ce­­rul, lãsã jos sa­cul ºi, zâmbind, îºi conti­nuã li­niºtit drumul spre casã,  spunându-ºi:
- Mulþumesc, Doamne, cã mi-ai dat gândul cel bun! E drept cã aº avea mare ne­voie de un sac cu porumb, dar mai mult am nevo­ie de un cuget curat ºi liniºtit. Cu siguranþã cã vreun vecin din sat nu a putut duce prea mult deodatã ºi se va întoarce dupã sac. Dacã l-aº fi luat, nu m-ar fi vãzut nici un om, dar m-ar fi vãzut Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.