Revista:

Veronica

id617_123456.jpg.jpg

Acest nume foarte vechi, care în limba greacã înseamnã “purtãtoarea de biruinþã, cea care aduce victoria”, ne aminteºte cã omul duce o luptã continuã cu ispitele, cu necazurile, cu greu­tã­þile cãrora trebuie sã le facã faþã; omul credincios biruie re­lele, gãsind mereu puterea de a trece peste ele ºi de a mulþumi lui Dum­ne­zeu pentru izbânda sa, prin rãbdare, speranþã ºi credinþã – Cine este bun, mai bun sã se facã ºi cine a biruit ispita, sã se roage pentru cel care e încã în ispite, spunea pãrintele Paisie Olaru.
Sfânta Veronica a fost o femeie grav bolnavã, care, întâlnindu-se cu Mântuitorul Iisus Hristos, s-a atins de haina lui ºi pe datã s-a vindecat. Întorcându-se cãtre ea, Mântui­torul i-a spus: “Credinþa ta te-a mântuit. Mergi în pa­ce!” (Evanghelia dupã Luca). Sfânta Vero­ni­ca este un exemplu de încredere în pute­rea ºi în mila Domnu­lui, de rãbdare ºi speranþã, o mãrturie a minunilor pe care harul Dom­nului îl sãvârºeºte în viaþa celor ce I se închinã cu încredere ºi sinceritate. Ziua Sfintei Vero­nica: 12 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.