Revista:

ANA

id677_untitled.jpg.jpg

Acest frumos nume este foarte vechi ºi vine din limba ebraicã, însemnând: Dom­nul a avut milã, Dom­nul S-a îndurat. Numele acesta atât de frumos ne amin­teºte cã în orice moment din viaþa noastrã, în orice necaz Dumnezeu este cu noi, apãrându-ne ºi întã­rindu-ne. Dumnezeu este Tatãl nostru, al tuturor, ºi ne iubeºte ca fii ai Lui. Dumnezeu, Îndurãtorul, are milã de noi toþi, ºi de cei buni, dar ºi de cei rãi, cãrora Dom­nul le oferã ºan­sa de a se cãi pentru pãcatele fãcute ºi de a înce­pe o viaþã bunã ºi luminoasã – „Dumnezeu, nu doar cã nu lasã sã fim ispitiþi pes­te puterile noas­tre, dar ne ºi ajutã, chiar în is­pitã, ne sprijinã ºi ne întãreºte, dacã noi facem ce se cuvine din par­tea noastrã ºi nu ne lipsesc bunãvoinþa, nãdejdea în El ºi rãbdarea.” – Sfântul Ioan Gurã de Aur.
La români exis­tã mai mul­te variante ºi de­rivate ale acestui frumos nume: Anca, Aneta, Anica, Ani­ºoara, Nana, Ani º.a.
Sfânta Ana a fost mama Sfintei Fecioare Maria, Nãs­cã­toarea de Dumnezeu. Sfânta Ana s-a cãsãtorit cu Sfântul Ioachim, ducând împreunã o viaþã curatã ºi binecuvântatã de Dumnezeu. Sfânta Ana a rãmas pentru noi toþi un exemplu de smerenie ºi viaþã creºtinã. Sfinþii Pãrinþi Ioachim ºi Ana sunt un model pentru toate familiile creºtine, ºi un ajutor neîntârziat pentru toþi cei care se roagã lor. Sfinþii Pãrinþi Ioachim ºi Ana au sãvârºit de-a lungul timpului multe ºi mari minuni, mãrturii ale dragostei lor de oameni, ale harului dumnezeiesc ce s-a revãrsat peste ei ºi, prin rugãciunile ºi ajutorul lor, ºi peste noi toþi. Sfinþii ºi drepþii dumnezeieºti Pãrinþi Ioachim ºi Ana sunt prãznuiþi pe 9 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.