Revista:

Inima

Of, inima! E numai o pãr­ticicã din trupul nostru, dar reprezintã viaþa însãºi cu tot ce are ea mai intens: emoþii ºi trãiri. E, bineînþeles cã existã ºi oameni „fãrã inimã”, adicã fãrã dragoste ºi bucurie sufleteascã. Dar omul cu „inimã bunã” este o binecu­vân­tare pentru toþi cei ce îl cunosc.
Aþi vãzut cum începe sã batã mai tare ºi mai repede inimioara voastrã atunci când sunteþi emoþionaþi sau entuziasmaþi? Sau, mai rãu, când sunteþi speriaþi? Inima omului bate cam de 70 de ori pe minut. Dar multe ºi mari minuni a fãcut Dumnezeu pe acestã lume! Gândiþi-vã, bunãoarã, la micuþa ºi vesela pasãre care este piþigoiul. Inimioara lui, pe cât e de micã, pe atât este de harnicã, fiindcã bate de 2500 de ori pe minut. Incredibil! Iar aceste pãsãri ele însele foarte harnice ºi folositoare, curãþând pãdurea de insectele dãunãtoare. O singurã pereche de piþigoi aduce în cuib, pentru hrana puilor, circa 300 de omizi pe orã. Vã daþi seama ce serviciu imens face acestã pasãre pãdurii care o adãposteºte? O pasãre micã, cu o inimã “mare”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.