Revista:

Anul bisericesc

Poate v-ati întrebat DE CE se spune „an bisericesc”? Ei bine, aflati cã, spre deosebire de anul calendaristic, care începe la 1 ianua­rie si se sfârseste la 31 decembrie, anul bisericesc (sau liturgic) începe la 1 septembie si se sfâr­seste la 31 august, si cuprin­de rânduiala sãrbãtorilor, a posturilor si a pomenirii mortilor. Pen­tru noi, calendarul bi­se­ricesc este un prilej de învãtãturã si exemplu, deoarece, participând la slujbele si predicile din sfânta bisericã, pe parcursul întregului an, crestinul rememoreazã si cinsteste pe Dumne­zeu, pe Maica Domnului si pe toti Sfintii, prin sãrbãtorile închinate acestora. Fiecare familie crestinã trebuie sã aibã în casã un calendar bise­ricesc si în fiecare zi sã vadã ce sfânt este sãrbãtorit.
„Viata omului se scurge în timp, între cele douã termene sau hotare fatale ale ei: nasterea si moartea. … În marile sãrbãtori ale Mântuitorului (Crãciun, Pasti etc.) devenim un fel de mar­tori oculari ai evenimentelor come­mo­rate, devenim contemporani cu ele.” (Pr. prof. Ene Braniste)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.