Revista:

Copiii sar în ajutorul copiilor

id699_untitled.jpg.jpg

Ce legãturã poate fi între elevii Scolii din Nãnesti (jud. Vrancea) si o profesoarã de artã dramaticã din Marea Britanie? Chiar dacã este surprinzãtor rãspunsul, acesta duce la… un pod de piatrã, cu si­­gu­rantã simbolic, pe care copiii din patru scoli bucurestene l-au înãl­tat pornind de la initiativa doam­nei profesoare Kathleen Brooks de a lucra cu un grup de elevi ai ªcolii nr. 85 „prof. Vasile Bunescu”. Lor li s-au alãturat micii artisti de la ªcoala particularã „Anastasia Popescu – Mama Sica”, de la Bri­tish School of Bucharest si de la ªcoala pentru Deficienti de Auz Nr. 2 „Sf. Ma­ria”. Împreunã, au pus la punct, sub coordonarea pro­fe­soarelor Da­niela St. Claire, Mona ªerbãnescu si Fiona Dutu, un program artistic destinat strângerii unei sume de bani pe care sã o doneze ªcolii din comuna Nãnesti, grav afectatã de inundatii. Le-a fost alãturi, în acest demers, Organi­zatia „Salvati Copiii – România”, care s-a implicat pe tot parcursul derulãrii pro­iectului.
În seara zilei de vineri, 30 sep­tembrie, Sala de Festivitãti a Colegiului National „Mihai Vitea­zul”, pusã cu generozitate la dispozitia manifestãrii de conducerea unitãtii de învãtãmânt, deborda de un public numeros si vizibil emo­tionat de importanta evenimentului. Reprezentantele Organizatiei Salvati Copiii – România au expus afise si fotografii înfãtisând comuna Nãnesti si împrejurimile, de­vastate de ploi. În centrul atentiei a fost sosirea d-nei profesoare Mariana Chirilã, însotitã de trei eleve ale ªcolii din Nãnesti – Cos­mina, Mirela si Alina. Grupul cãlãtorise în masina d-lui profesor Dan Chirilã, hotãrât sã refacã de la ce­lãlalt capãt „podul” pe care îl por­niserã bucurestenii.
Partenerii media – Revista Flacãra, Rebus, România Liberã, Lumea Credintei pentru Copii si Lilliput au donat publicatii celor prezenti si bibliotecii din Nãnesti, iar un reprezentant al Comisiei UNESCO, organizatie sub egida cãreia s-a desfãsurat manifestarea, a oferit grãdinitei din Nãnesti cãrti pentru prescolari.
Suma strânsã la finalul spectacolului a atins 3.000 de lei noi. O parte din a­cesti bani pro­vine din vânzarea unor lucrãri realizate în Atelierele de Arte Plastice ale ªcolii „Anas­ta­sia Popescu – Mama Sica” si cel al ªcolii Nr. 2 „Sf. Maria” si donate de elevii–artisti acestei manifestãri, iar suma de 420 lei noi provine din alocatiile donate de consilierii Parlamentului Tinerilor din Sectorul 2 al Capi­talei, care au venit însotiti de d-na Luminita Tîrchilã, mereu prezentã la evenimentele notabile în care sunt implicati copiii.
Întâlnirea dintre elevii bucu­res­teni si cei din Nãnesti a avut si o ur­mare ineditã: în dimineata urmãtoare, cu totii au participat la ­cursul­ de picturã sustinut de prof. Maria Cioatã în cadrul ªcolii „Anastasia Popescu – Mama Si­ca”, lucrãrile realizate urmând a fi expuse la Salonul de Toamnã des­chis în a doua jumãtate a lunii octombrie chiar în incinta scolii.
Iatã, asadar, cum „Podul” îsi con­­tureazã neîncetat arhitectura din ce în ce mai trainicã – jucându-se, copiii inventeazã necontenit si dau noi înfãtisãri dictonului „Dã­ruind vei dobândi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.