Revista:

De la leapsa la flash…

Unde sunt jocurile copilãriei noastre? Nicãieri, evident. De ce? Pentru cã industria mondialã a divertismentului (foarte profi­tabilã, dealtfel!) are mereu idei noi. Iar copilasii le preiau instantaneu, integrându-le în joaca lor.
tin minte jocurile strãzii mele (am copilãrit în Bucuresti, pe Mântuleasa), care erau probabil jocurile multor generatii de copii de dinainte de mine: de-a v-ati ascunselea, leapsa, lapte gros, capra, tarã-tarã vrem ostasi s.a.m.d. Acum, copiii mei joacã flash în loc de „clasica” leapsa. Nu mai citesc Povesti Nemuritoare sau Basme ci au enciclopedii întregi despre dinozauri ori Spider. (M-am întrebat adesea care sã fie trucul care a prins atât de bine la copii, cu aceste reptile uriase, parte adevãrate, parte imaginate?!?).
Oricum, încerc un sentiment de nostalgie continuã când copiii mei vorbesc numai despre jocuri „mondiale”, iar bãtrâna leapsa a anchilo­zat în coltul uitãrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.