Revista:

Filip

id694_untitled.jpg.jpg

Acest frumos nume vine din limba greacã si înseamnã: cel ce îndrãgeste caii, amintindu-ne astfel de apropierea dintre om si celelalte vietuitoare. Oamenii buni ocrotesc natura si anima­lele, întelegând cã acestea au fost fãcute de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe om si nu pentru ca acesta sã le exploateze fãrã milã, cu indiferentã si rãutate. Animalele, mai ales cele do­mesti­ce, sunt bune si recu­nos­cãtoare, fiind omu­­lui de mare ajutor. Doar un om fãrã inimã poate fi crud cu aceste suflete sincere si devotate. „Ini­ma cea mai mi­los­tivã este ace­ea care arde pentru toatã fãptura, pen­tru oameni, pentru pãsãri, pentru animale si pentru toatã creatia”, spune Sf. Isaac Sirul.
Sfântul Filip a fost unul din cei 12 Apostoli ce l-au urmat în­deaproape pe Mân­tu­i­torul. Sfântul Apostol Filip era cãsãtorit si, totodatã, a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezãtorul. Dupã Înãl­tarea la cer a Mântui­to­ru­lui, a propovãduit credinta crestinã a iubirii în Asia Micã si în Grecia, murind în jurul vârstei de 80 de ani. Ziua Sfân­tului Apostol Filip este 14 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.