Revista:

Înmultirea Pâinilor

id688_untitled.jpg.jpg

Sfânta Scripturã ne poves­tes­te multe întâmplãri minu­nate, ne învatã cum sã trã­im bine si frumos, ferindu-ne de pãcate si rãutate. Chiar la înce­putul Noului Testament, în Sfân­ta Evanghelie dupã Matei, aflãm cum Mân­­tui­torul Iisus Hris­tos, din dragoste pentru oameni, a fãcut mul­te minuni, una mai impresio­nantã decât alta: a vindecat oameni bol­navi, a înviat morti, i-a învãtat pe oameni ce înseamnã credinta si dra­gostea adevãratã.
Odatã, Mântui­to­rul era urmat de o multime de oameni, ce se aduna­serã sã-L vadã si sã-I asculte învãtãturile. Mai întâi Dom­nul Iisus i-a vindecat pe cei bolnavi care ve­niserã acolo, apoi, fãcându-se sea­rã, le-a spus Apostolilor sã le dea oamenilor sã mãnânce, cãci fãrã îndoialã erau obositi si înfometati.
Sfintii Apostoli s-au uitat ui­miti unii la altii: cu ce sã hrãnesti atâta multime de norod, cãci erau acolo cam cinci mii de bãrbati, împreunã cu femeile si copiii lor.
- Doamne, nu-i putem hrãni pe toti, cãci toate merindele pe care le mai avem sunt cinci pâini si doi pesti.
Bunul Mântuitor le-a zâmbit întelegãtor si le-a spus cã dacã ai credintã si încredere în Dumne­zeu, nimic nu este cu neputintã.
Apoi le-a cerut pâinile si pestii. Le-a binecuvântat si le-a frânt împãrtindu-le lor bucãtile. Acestia au rupt mai departe bucãtile si le-au împãrtit din mânã în mânã, de la un om la altul.
Si, Doamne, ce minune! Frân­geau pâinile si împãrteau bucãtile întruna, fãrã sã se termine. ªi în curând toti oamenii tineau în mânã câte un codru de pâine si câte o bucatã de peste, cãci Bunul Dumnezeu S-a îndurat de ei, dãruindu-le pe lângã hrana sufleteascã a sfintelor învãtãturi si hrana trupeascã, pentru a-si potoli foamea.
Cât de încântati erau oamenii, vãzând puterea dumnezeiascã a lui Iisus Hristos. Se bucurau cu totii multumind lui Dumnezeu pentru cã le-a fost dat sã vadã cu ochii lor o asemenea minune.
Iar noi sã-i multumim la rândul nostru Tatãlui Ceresc pentru dragostea si ajutorul Sãu, rugându-L ca, asa cum au fost înmul­tite pâinile de cãtre Iisus, la fel sã sporeascã si rodul muncii noastre, pentru ca tot mai multi oameni sã aibã parte de bucurie si folos de pe urma noastrã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.