Revista:

Agata

id712_untitled.jpg.jpg

Acest frumos nume vine din limba greacã si înseamnã bunãtate, cea bunã. Este un nume deosebit amintindu-ne cã bunã-
tatea este una dintre cele mai frumoase trãsãturi ale crestinului, luminând atât viata omului bun, cât si a celor din jurul sãu. “Cu adevãrat bun este acela care îi îmbrã­tiseazã pe toti si nu lasã pe nimeni în afara inimii sale.” (Sfântul Ioan din Kronstadt).
Sfânta Mucenitã Agata (†250) a fost o tânãrã fecioarã foarte frumoasã si bunã, ce se trãgea dintr-un neam ales si bogat din Panorm, în Sicilia. Atunci când unul dintre con­du­­cãtorii locu­ri­lor a vrut cu orice pret sã o facã sã pãcãtuiascã, obligând-o sã renunte la credinta ei, Sfânta Agata a preferat sã moarã ca o martirã decât sã se lepe­de de credinta în Hris­tos. A dat dovadã de o bunãtate fãrã margini, gândindu-se mereu la ceilalti si nu la ea însãsi, cãci, dupã o minune petrecutã în temnita în care se afla sfânta, paznicii s-au speriat si au fugit, lãsând portile deschise, însã Sfânta nu a fugit doar pentru ca strãjerii sã nu fie pedepsiti mai târziu. Nu a cedat nici promisiunilor si darurilor deosebite, dar nici amenintãrilor înfrico­sã­toare si chinurilor prin care a trecut. În urma su­ferintelor la care a fost supusã, trupul ei fiind sfârtecat si ars, Sfânta Mucenitã Aga­ta si-a dat sufletul lui Hristos, fiind pentru noi toti, un exemplu de curaj si bunãtate nemãrginitã. Ziua Sfin­tei Mucenite Agata este 5 februarie. Sfânta este patroana turnãtorilor de clopote, iar numele ei este invocat mai ales împotriva focului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.