Revista:

Bucuria de a dãrui

id718_untitled.jpg.jpg

În fiecare an, la începutul lunii decembrie, copiii de la Scoala nr. 196 “Federico Garcia Lorca” din Bucuresti strâng alimente si le împart bãtrânilor sãrmani din blocurile învecinate. Acest frumos gest de sãrbãtori, venit sã lumineze inimile celor singuri, este organizat de pãrintele paroh Mihai Stavã­rã si domnisoara profesoarã de religie Alina Vulpe, al cãror exemplu sperãm sã îl urmeze cât mai multi crestini! Una dintre elevele care participã an de an la aceastã frumoasã actiune crestineascã a scris câteva din aminti­rile acesei sfinte zile:

pentru multi pãrea o zi oarecare de decembrie, ajun de Mos Nicolae, cu frig si fãrã soare. Însã pentru noi, cei care ne-am întâlnit în fata scolii cu pãrintele si cu doamna noastrã profesoarã de religie, a fost o zi cu totul specialã, una dintre cele mai emotionante din viata noastrã.
În ultima sãptãmânã munci­sem toti sã adunãm de la colegi si de la pãrinti alimente si sã le ambalãm în pungi modeste de plastic. Nu aveau betealã sau zorzoane strãlucitoare; contineau zahãr, fãinã, ulei, paste fãinoase, orez si conserve. Acum plecam cu ele, cãlãuziti de pãrintele paroh, pentru a le împãrti bãtrâ­nilor sãrmani din parohie.
Usile se des­chi­deau încet si oameni împovãrati de ani si de nevoi ne priveau cu uimire: doar nu începuse vremea colindatului! ªi totusi, privi­rea lor pânã atunci tristã de singurãtate si nevoi se lumina de sfântã sãrbãtoare. Cu mâinile tremurânde primeau darul nostru si ascultau, cu lacrimi de bucurie în ochi, binecuvântarea pãrintelui paroh.
Ne-am întors cu sufletul plin, cu acelasi suflet din care lãsasem o pãrticicã în fiecare casã în care intrasem, pentru ca bãtrânii sã nu mai fie singuri în noaptea de Mos Nicolae.
Aceasta este cea mai frumoasã amintire de iarnã pe care o am: am fost pentru o zi … Mos Nicolae!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.