Revista:

Câinele si Pisica

odatã, un om stãtea linistit la masã, ospãtându-se cu poftã din felurile pregãtite. La picioare, s-a asezat câinele sãu. Uitându-se în ochii omului, câinele îsi spunea:
„Dã Doamne sã mâ­nân­ce cu poftã stãpânul meu si, dupã ce s-o sãtura, ­
sã-mi dea si mie o bucãticã!”
În acest timp, s-a apropiat si pisica. Privindu-l pe om cum mãnâncã si gudurându-se pe lângã el, îsi spunea în sinea ei:
„Dã Doamne sã orbeascã stãpâ­nul meu, doar o clipã, sã-i pot fura mâncarea!”
Câinele astepta sã primeascã tot ce omul s-­ar fi îndurat sã-i dea, cunoscând bunãtatea stãpânului sãu. Pisica, însã, pândea orice moment sã poatã fura, lãcomia îndemnând-o sã nu se multu­meas­cã cu ce ar fi primit.
Asa este si în viatã. Unii dintre prietenii care ne înconjoarã sunt asemenea câinelui, adicã fideli si devotati, rãbdãtori si sinceri. Altii, însã, sunt asemenea pisicii: oricând cu un zâmbet pe buze, dar mereu cu rãutate în suflet, asteptând doar prilejul sã fure si sã profite de pe urma ta. Când ai în preajma ta prieteni adevãrati, bucu- rã-te pentru ei si pentru prietenia voastrã; când vezi, însã, cã de tine se apropie si cei asemenea pisicii, nu-i goni si nu te purta cu ei asa cum ar merita, ci roagã-te pentru ei si încearcã, prin bunãtatea ta, sã îi faci si pe ei mai buni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.