Revista:

Legenda bradului împodobit

id716_untitled.jpg.jpg

Bradul este copacul ves­nic verde, fiind iubit si pretuit dintotdeauna. El apare în toate traditiile româ­ni­lor, din cele mai vechi timpuri si pânã astãzi. Este pre­zent la nuntã si la înmor­mân­­ta­re. ªi în fiecare ca­sã, în timpul sãr­bãtorilor de iarnã iarnã. El simbolizeazã viata vesnicã, tineretea si pu­te­rea, curajul si vointa. Iar pãdurile de brad impresioneazã prin mã­re­tie si dãinuire.

când S-a nãscut Pruncul Iisus, îngerii au venit în jurul sãu. Au mai venit si pãstorii care se aflau în apropiere. Dar drumul cel mai anevoios, l-au fãcut cei trei
magi, care veneau de departe tocmai pentru a se închina Împãratului lumii. Acestia erau foarte învãtati si stiau cã Mântuitorul Se va naste, asa cã au pornit la drum, cãlãuziti de steaua sfântã ce le lumina calea si le arãta drumul pe care sã-l urmeze. ªi bineînteles cã nu puteau sã se închine Fiului lui Dumnezeu fãrã un dar, care sã arate dragostea si bucuria lor. Asa se face cã au luat cu ei aur, smirnã si tãmâie dar ajungând aproape de Betleem, orasul unde S-a nãscut Mântuitorul, au vrut sã punã alãturi de darurile lor si o floare sau mãcar o creangã de copac înverzit, fiindcã nu doar oamenii, ci întreaga naturã se bucura de venirea lui Iisus. Dar, cãutând ei încoace si încolo, nu au gãsit nici un copac înverzit, cãci era iarnã si pomii îsi pierd acum vesmântul lor de frunze si flori. Însã, pe vârful unui deal au vãzut un brãdut mic. Bucurosi l-au luat cu ei si atunci când au ajuns lângã Maica Domnului si Pruncul Iisus au asezat bradul alãturi si au aninat darurile lor pe crengile sale verzi. De a­tunci, bradul mai este numit si Pomul de Crãciun. În a­min­tirea minu­natei veniri pe lume a Mântuito­ru­lui s-a pãs­trat obiceiul ca în timpul sãrbãtorilor de iarnã sã avem în casã un brad pe crengile cãruia sã asezãm globuri co­lo­rate, be­tealã strãlucitoare, fructe si lumânãrele. Iar sub brad, copiii cuminti gãsesc darurile mult asteptate. Prin prezenta sa în fiecare casã, mirosind a cetinã, bradul este simbolul bucuriei si al sperantei, cãci rãmâne vesnic verde, aducându-ne în suflete bucurie si luminã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.