Revista:

Mânãstirea Pestera Sfântului Apostol Andrei

id714_untitled.jpg.jpg

Pestera Sfântului Apostol Andrei – situatã la margi­nea pãdurii de lângã localitatea Ion Corvin din judetul Constanta este consideratã „Betleemul românesc”, locul unde s-a nãscut crestinismul la români.
Poporul român este, dupã greci si dupã romani, unul dintre cele mai vechi popoare crestine ale Europei.
Sfântul Apostol Andrei, fratele Sfântului Apostol Petru, a propovãduit credinta lui Hristos si în Dobrogea, în cetãtile Tomis (Constanta de azi), Callatis (Mangalia), Histria si altele. Dupã o veche traditie pãstratã în istoria Bisericii, dar si în folclorul românesc, Sfântul Apostol Andrei, a sosit în satul Cuzgun, numit în prezent Ioan Corvin. La marginea satului se aflã o pãdure care adãposteste douã pesteri care au servit Sfântului Andrei si celor dimpreunã cu el drept loc de închinare si de odihnã. Aceste pesteri au fost folosite ca biserici pentru primii crestini ai acestor locuri.
Mânãstirea plinã de har este de la un colt la altul un mister, care te face sã te gândesti la Dumnezeu si la cele sfinte. Aici se sãvârsesc zilnic slujbe si, bineînteles, Sfânta Litur­ghi­e, si se citesc rugã­­­­­­­­­ciuni pentru cei bolnavi. Sãrbã­toa­rea Sfântului An­drei, pe 30 no­iem­brie, este zi de mare pelerinaj, aici venind mii de credinciosi din toatã tara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.