Revista:

Nicolae

id713_untitled.jpg.jpg

Acest nume este foarte iubit si rãspândit la români si vine din limba greacã, însemnând: victoria poporului, izbânda neamului. Astfel, acest nume ne aratã cã nu trebuie sã fim egoisti, sã ne interesese doar binele si izbânda noastrã sau a celor apropiati nouã, ci trebuie sã dorim si sã contribuim, dupã puterile noastre, la bunãstarea tuturor oamenilor, dãruind înainte de toate, un zâmbet, o vorbã bunã, un sfat. Atunci când un crestin dã dovadã de întelegere, de milã si dragoste nu doar el are de câstigat înaintea lui Dumnezeu si a oamenilor, ci noi toti avem de câstigat, fiindcã ce ne putem dori mai mult în jurul nostru decât oameni buni si sinceri, prieteni devotati si uniti.
Existã mai multe variante si derivate ale acestui frumos nume: Nicoleta, Nicu, Niki, Nic, Nicoarã, Nicola, Neculai, Naie, Laie, Nicusor, Niculitã, Neculce, Nicolina.
Sfântul Ierarh Nicolae (†342) este un mare sfânt al Bisericii Ortodoxe, bucurându-se de o aleasã cinstire. Sfântul Nicolae este icoana bunã­tã­tii si a dãrniciei. Se trãgea din pãrinti crestini si bogati, dar dupã moartea acestora si-a împãrtit întreaga avere sãracilor si s-a cãlugãrit. Ajungând mitropo­lit, Sfântul Nicolae se ocupa mai mult decât oricine de soarta celor necãjiti, ajutându-i cu merinde si bani, cu sfaturi si rugãciuni. Sfântul Nicolae este patronul si ocrotitorul copiilor, care asteaptã în fiecare an daruri de ziua acestuia – 6 decembrie. O parte din sfintele sale moaste se aflã la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din centrul Bucu­restiului, loc de permanent pelerinaj. Sfântul Ni­colae este ocrotitorul ma­ri­na­rilor, al pescarilor si al celor ce cãlãtoresc pe ape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.