Revista:

Sãrbãtorile

id704_untitled.jpg.jpg

Vine iarna cu zãpada si crivãtul ei, cu derdelusul dar si cu guturaiul, cu obrajii purpurii dar si cu toate aromele ei nestãvilite. E drept, gutuile puse în geam nu mai fac parte din viata noastrã, dar sãrbãtorile iernii rãmân prezente în casa fiecãruia. Cum? Prin bucuria imensã a Nasterii Domnului, prin colinde si Cântece de Stea, prin cadourile de la pom, prin pilda bunãtãtii Sfântului Nicolae, prin cozonacul cu stafide, prin toatã veselia care se rãspândeste în jur. ªi care are o singurã sursã: credinta noastrã crestinã. Credintã crestinã în care totul devine posibil: globurile se transformã în stele, magii dau târcoale prin zãpadã încãrcati cu ofrande, ghetele se umplu cu daruri în mod misterios iar prezenta lui Mos Crãciun este de fiecare datã „ratatã” pe muchie, bineînteles… Ah, copilãria! Dar oare nu asta ne învatã si pe noi, cei mari, credinta? Nu ne îndeamnã sã ne trãim copilãria de fiecare datã, în tinda bisericii, dar si în afara ei? Nu ne oferã Hristos si nouã, celor mari, „bradul” zilnic doldora de darurile vietii? Asadar, ce ne împiedicã sã ne bucurãm ca niste copii? Zilnic…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.