LOADING

Type to search

24 iulie 2008 Patriarhia Constantinopolului a fost somata de Biserica Ortodoxa a Ucrainei sa nu intervina in problemele sale interne

Stiri Generale / Evenimente

24 iulie 2008 Patriarhia Constantinopolului a fost somata de Biserica Ortodoxa a Ucrainei sa nu intervina in problemele sale interne

Share

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ucrainene i-a cerut Patriarhului Bartolomeu I al Constantinopolului sa nu intervina in problemele sale interne.
„Biserica Ortodoxa Ucraineana isi poate rezolva singura problemele, independent. Asistenta altor biserici nu trebuie sa se transforme intr-o imixtiune in problemele interne ale bisericii noastre” se specifica intr-o adresa a unei sesiuni extraordinare a Sinodului Biserici Ortodoxe Ucraineene, trimisa Patriarhului Bartolomeu si postata pe siteul Patriarhiei Moscovei.
Potrivit agentiei Interfax membrii Sinodului au afirmat de asemenea ca orice problema a bisericii ar trebui gestionata de Biserica Ortodoxa Ucraineana care este „singura Biserica Ortodoxa din Ucraina recunoscuta” drept membra a familiei bisericilor locale.
La aceasta sedinta extraordinara a Sinodului a participat si Mitropolitul Patriarhiei Moscovei, Kiril de Smolensk si Kalinigrad, ca invitat al Mitropolitului Vladimir de Kiev.
Şeful Departamentului pentru Relaţii Externe, al Bisericii Ortodoxe Ucraineene, Arhimandritul Kirill (Hovorun) a declarat că se urmareste recunoasterea de catre Constantinopol a celor doua biserici schismatice din Ucraina: “Patriarhia Kievului” si “Biserica Ortodoxa Ucraineana Autocefala”, cu ocazia sarbatoririi a 1020 de ani de la Botezul Rusiei.
Conform informaţiilor Reprezentantului Bisericii Ucraineene, Iuşcenko şi liderul Filaret Denisenko al „Patriarhiei Kievului” caută să obţină autocefalia din partea Constantinopolului pentru aceste organizatii schismatice, desi pr.Kirill consideră ca Patriarhul Bartolomeu are un plan diferit.
„Astăzi Biserica sa numara trei milioane de oameni imprastiati in toate regiunile globului. Cu Ucraina, efectivul sporeşte semnificativ, aceasta facandu-l pe Patriarhul Bartolomeu sa refuze planul la care spera Iuscenko”, a declarat pr Kirill.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *