3 iulie 2008 Maine, in Grass Lake, Michigan, va incepe Congresul Episcopiei Ortodoxe Romane Vatra Romaneasca din America.

Romanii ortodocsi americani se inchina din 1947 in biserici despartite jurisdictional. Unele fac parte din Episcopia Ortodoxa Romana (Vatra Romaneasca) pastorita de IPS Nathanael Pop, aflat sub jurisdictia Orthodox Churches of America (OCA) iar altele sunt jurisdictia Patriarhiei Romane si sunt cuprinse in Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din America si Canada, condusa de I.P.S. Nicolae Condrea. Cel de al 76-lea congres al Episcopiei Ortodoxe Romane Vatra Romaneasca, care se va desfasura in Michigan intre 4 si 6 iulie ar putea marca decizia de unire cu Patriarhia Romana. Acest lucru ar presupune reunirea celor doua structuri ortodoxe romane din America sub conducerea unui singur ierarh, cel mai probabil, un mitropolit, asa cum indica surse neoficiale din cadrul patriarhiei. Propunerea de unificare a fost stipulata deja in cadrul unei intalniri a unei comisii mixte de dialog, reunita la Bucuresti, in zilele de 25-27 februarie ale acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.