30 iunie 2008 Viitorii preoti vor studia in Facultatile de Teologie timp de patru ani

Viitorii preoti vor studia timp de patru ani, conform unei Hotarari de Guvern data in 11 iunie a.c. Aceasta perioada de scolarizare este conforma practicii existente in facultatile de teologie inainte de anul universitar 2005-2006. Potrivit respectivei hotarari (635/11.06.2008) publicată în Monitorul Oficial nr. 467/24.06.2008, „studenţii înmatriculaţi în anul I în anii universitari 2005-2006 şi 2006-2007 la specializarea Teologie Pastorală, aferentă instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particulare, continuă şi finalizează studiile cu acelaşi număr de credite ca şi studenţii înmatriculaţi în anul I la aceeaşi specializare în anul universitar 2007-2008, şi anume cu 240 de credite de studiu transferabile”.Modificarea survine ca urmare a unei hotarari a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, care a solicitat aceasta perioada de studiu, fiind sustinut in acest demers de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Motivatia a constat in faptul ca absolventii de teologie nu puteau fi hirotoniti dupa doar trei ani de facultate, pentru ca ar fi fost insuficient pregatiti pentru misiunea lor pastorala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.