Renovarea Bisericii din Dudu (Chiajna)

De aproape 5 ani biserica din satul Dudu se renovează. Este un monument istoric a cărui temelie consemnată în documente a fost pusă de la 1841. Aici s-au botezat şi și-au unit mâinile pentru o viaţă ori au trecut pragul către cer sute de oameni.

DSC04648

Preotul locului a început cu multă trudă renovarea sfântui lăcaş, deopotrivă purtător de duh şi de istorie. Totul în zgomotul acestei societăţi pe cale de secularizare, în rumoarea permanentă a glasurilor care cer (pe bună dreptate) şcoli şi spitale, nu catedrale, pierzând însă din vedere că ele nu se exclud, tocmai pentru că primele bolniţe au apărut în curţile mânăstirilor, la fel ca și primele şcoli. O societate care uită că nimic nu se întemeiază pe materie, ci totul pleacă de la spirit. În plus, dacă unii dintre noi iau în deşert numele Domnului, ar fi bine, totuşi, să respecte memoria strămoşilor. A celor care au ridicat lăcaşe de cult din ceea ce astăzi poate fi catalogat drept naivitate, bigotism etc. Dar ele sunt aici. Cu noi. Înălţate, pictate! Spaţii de refugiu din calea cinismului lumii moderne.
Biserica Sf Gheorghe azi se renovează, iar pe schela ei sunt oamenii cu mâinle bătătorite de muncă. Oamenii peste care au trecut vremurile. Nici meseria n-au părăsit-o şi nici credinţa. Îi privesc pe aceia care trec pe lângă ei, zăbovesc minunându-se de efortul lor, apoi pleacă.
Lucrare grea,… domnule!

DSC04646

Fiecare lucru frumos se naşte cu multă trudă şi cu multă cheltuială de timp. Dar dacă în jurul său sunt mai mulţi oameni, lucrul acela devine mai trainic si mai bun. Şi mai repede isprăvit.
Biserica Sf. Gheorghe din satul Dudu, comuna Chiajna, se naşte a doua oara şi alte zeci de generaţii urmează să îi păşească pragul pentru a-şi boteza pruncii, pentru a-şi uni destinele.

Veniti, priviţi şi ţineţi minte ziua în care aţi reuşit să faceți un om să zâmbească!
Veniţi cu copiii voştri şi arătaţi-le ce înseamnă restaurarea unui monument!
Cărămida are povestea ei. Varul si nisipul la fel.
Deocamdată doar mormintele din jurul bisericii stau neclintite, martore la truda viilor care zidesc…

Parohia “Sfântul Gheorghe “- Dudu

Adresa: STRADA BISERICII NR. 8

SAT DUDU, COMUNA CHIAJNA, JUDEȚUL ILFOV

OFICIUL PAROHIAL

Tel 0723.163.158

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reguli:

 1. Tratati persoanele care scriu aceste editoriale cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
  1. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
  2. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa care sa jigneasca.
  3. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
 2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
 3. Nu transformati aceste comentarii de editoriale intr-un „chat”.
 4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
 5. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestor comentarii puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@revistalumeacredintei.ro.
 6. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
 7. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand in acest editorial, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.